CASE:
Pappersbruk

Arctic Paper

FASTIGHETSVÄRME PROCESSVÄRMe

Fossilfri tillverkning med pellets

ARCTIC PAPER

Dygnet runt, året om, rullar produktionen på pappersbruket Arctic Paper i Grycksbo. Huvudprodukten är grafiskt finpapper, som till största delen går på export till bland annat England, Tyskland och Polen.

För att driva verksamheten använder Arctic Paper pellets från Scandbio. Energin från pelletsen genereras i en ångpanna med kapacitet på 50 MW för biobränslen.

Tidigare användes olja, men 2008 ställde man om till pellets av både miljömässiga och ekonomiska skäl. Scandbio är en av leverantörerna som klarar Arctic Papers högt ställda krav på pelletskvaliteten. Därmed är vi med och skapar hållbara affärer med hjälp av naturlig energi.

Lång historia

 

Bruket i Grycksbo, som ligger i hjärtat av Dalarna, grundades redan 1740 och har en lång, framgångsrik tradition av papperstillverkning. Brukets ambition har redan från början varit att kontinuerligt förnya processerna och förbättra effektiviteten.

Hållbarhet i fokus

 

Hållbarhet står i fokus inom varje del av verksamheten, och Arctic Paper Grycksbo strävar efter att vara ett av de mest miljövänliga bruken i Europa. Det åstadkoms genom användningen av förnybara råvaror och miljömässiga produktionsprocesser tillsammans med ansvarsfull användning av energi och distributionslösningar. Arctic Paper Grycksbos produktion är sedan 2009 nästan helt fossilfri, med energiförsörjning från en biobränsledriven panna och kompletterande grön el.

Fler artiklar

FJÄRRVÄRME FASTIGHETSVÄRME NIVÅVAKT

Kvänum energi håller rätt nivå

KVÄNUM ENERGI

Snabbare, tryggare och bekvämare - nivåvakten från Scandbio har inneburit en markant förändring i pelletslogistiken. Kvänum Energi är en av kunderna som använder innovationen.

 

LÄS ARTIKELN

PROCESSVÄRME

Renare textilier med renare energi

ELIS TEXTILSERVICE

Elis Sverige har gjort ett strategiskt viktigt vägval i sin nya renrumsanläggning i Nyköping, både för sig själva och miljön. Det toppmoderna tvätteriet värms upp med fossilfri värmepellets från Scandbio. Något som bidrar till att Elis minskar sitt koldioxidavtryck och kan nå sina hållbarhetsmål. Scandbio var en dedikerad partner under hela omställningen.

 

LÄS ARTIKELN

FJÄRRVÄRME FASTIGHETSVÄRME NIVÅVAKT

Så här fungerar nivåvakten

NIVÅVAKT

Vår Nivåvakt har full bevakning och sköter varje beställning och leverans utan att du behöver göra någonting. Genom den webbaserade tjänsten kan du se aktuell nivå i din pelletssilo, leverans- och förbrukningsstatistik.

 

LÄS ARTIKELN

Ta reda på mer om fossilfri tillverkning!