Automatisk pelletsleverans

Nivåvakt

PROCESSVÄRMe NIVÅVAKT

Så här fungerar nivåvakten

 

Vår Nivåvakt har full bevakning och sköter varje beställning och leverans utan att du behöver göra någonting. Genom den webbaserade tjänsten kan du se aktuell nivå i din pelletssilo, leverans- och förbrukningsstatistik.

Det börjar ta slut på pellets i silon. Nivåvakten märker det direkt och skickar en signal..

..till Scandbios kundtjänst. Här registreras uppgifterna och nu kontaktas..

..transportören som fyller på silon med pellets. Under tiden har verksamheten pågått som vanligt.

Gör livet lite enklare med nivåvakt

 

Scandbios nivåvakt monteras i toppen av din silo och läser av din pelletsnivå med hjälp av en laser. Avläsningarna görs flera gånger varje dygn. Larmnivån bestämmer du själv tillsammans med Scandbio. Den avgör när din silo ska bli påfylld. Nivåvakten skickar då en signal till vår ordermottagning. Därefter kommer en lastbil ut till dig och fyller på din silo. Det är inte svårare än så. Naturligt och smidigt på samma gång.

Fördelarna med nivåvakt

 

Tryggt
Personalen kan känna sig trygg och behöver aldrig oroa sig för att det ska gå tomt på pellets.

Ekonomiskt
Du sparar personalkostnader, slipper dyra akutleveranser och tomkörningar.

Flexibelt
Nivåvakten är webbaserad och går att sköta från hemmet, fabriken eller mobilen. Du bestämmer utifrån vad som passar dig och din verksamhet bäst.

Hållbart
Mindre miljöpåverkan med bättre transportplanering.

Bekvämt
Alltid aktuell information om pelletsnivån.

Fler artiklar

PROCESSVÄRME

Fossilfri tillverkning av omtyckta livsmedel

orkla

Bland de största användarna av pellets i Sverige finns bland annat betongindustrier, tvätterier, växthus, bryggerier och framför allt livsmedelsindustrier. Livsmedelsproduktion har en stor påverkan på Sveriges förmåga att uppnå klimatmålen. Därmed är det positivt att en aktör som Orkla Foods, en av Sveriges största livsmedelsproducenter, börjar övergå till en helt fossilfri verksamhet. Processvärmen i Orklas anläggning i Kumla kommer från Scandbio.

 

LÄS ARTIKELN

PROCESSVÄRME

Grön asfalt

NCC

Bygg- och fastighetsföretaget NCC har ett stort, övergripande mål: att bli hundra procent CO2-neutrala. Det område som står för störst påverkan är idag Asfalt men här har man nu styrt in på en grönare väg, med teknisk utveckling, smarta idéer – och Scandbio Pellets.

 

LÄS ARTIKELN

FJÄRRVÄRME FASTIGHETSVÄRME NIVÅVAKT

Kvänum energi håller rätt nivå

KVÄNUM ENERGI

Snabbare, tryggare och bekvämare - nivåvakten från Scandbio har inneburit en markant förändring i pelletslogistiken. Kvänum Energi är en av kunderna som använder innovationen.

 

LÄS ARTIKELN

Intresserad av nivåvakten?
Hör av dig!